SOLO TOUT

 

Waarschienlik ut beste a capella mannekoër van Venlo e.o.

gallery/logo solo tout

 

December 2015  

 

Op maandag 7 december 2015 vond de eerste repetitie plaats van wat toen nog de werktitel 'Niej Clubke' had. Een elftal fanatieke zangers van het bekende Venlose Mannenkoor Venlona, aangevuld met de echtgenoot van de dirigente Renate Versleijen en een verstekeling uit Kessel, gingen er eens goed voor staan. De doelstelling is om als een vierstemmig mannenkoor bekende Engelstalige popsongs en Limburgse vertalingen daarvan te vertolken.

 

In feite is dit 'Niej Clubke' een doorstart van eenzelfde initiatief van enkele jaren geleden, toen onder de naam K9. De K9-tune, een Limburgse tekst op 'Seven Bridges Road' van The Eagles, was het eerste nummer dat werd ingestudeerd, wetende dat de naam 'K9' nog gewijzigd zou worden.

 

Het was uiteindelijk Gé Versleijen die de brainwave kreeg om het 13-tal zangers, allemaal uiteraard zodanig getalenteerd dat ze solo kunnen zingen, de naam 'Solo Tout' te geven. Deze term komt uit het Limburgs/Brabantse kaartspel 'Rikken', waarbij 1 speler alle 13 slagen uit het spel kan halen.

 

Hoewel deze naam suggereert dat de heren naast zingen ook 'rikken', niets is minder waar. Naast zingen houden de heren namelijk meer van het nuttigen van gerste-nat.

gallery/site-banner

Archief nieuws 2015